MENU
MENU

Polityka prywatności

Polityka prywatności www.promus.katowice.pl

1. Informacje ogólne.
• Operatorem Serwisu www.promus.katowice.pl jest PROMUS Katowice Sp. z o.o. z siedzibą w Sosnowiec przy ul. Społeczna 8A na podstawie wpisu do ewidencji działalności gospodarczej KRS:0000156473 Sąd Rejonowy w Katowicach, Wydział VIII Gospodarczy KRS, NIP: PL 6412278096, Regon: 278040797
Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:
• Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje,
• Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. „ciasteczka”),
• Poprzez zapisywanie technicznych logów na poziomie serwera www, obsługiwanego przez
www.i-k-r.com.pl. Operator Hostingu prowadzi swoją stronę pod adresem https://www.smarthost.pl. Operatorem Hostingu Smarthost Sp. z o.o. ul. Partyzantów 1, 42-217 Częstochowa, NIP: 5732874847, REGON: 366194822, KRS: 656356
• Niniejsza Polityka jest dokumentem informacyjnym i nie zastępuje polityki bezpieczeństwa, prowadzonej przez Operatora Serwisu zgodnie z przepisami o ochronie danych osobowych.
• W zakresie danych, będących danymi osobowymi w świecie przepisów o ochronie danych osobowych, administratorem danych jest Operator Serwisu.
2. Informacje w formularzach.
• Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.
• Serwis może zapisać ponadto informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP)
• Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika.
• Dane podane w formularzu mogą stanowić zbiór danych osobowych, wówczas taki zbiór jest rejestrowany przez Operatora Serwisu w rejestrze prowadzonym przez Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
• Jeśli dane w formularzu umożliwiają identyfikację osoby fizycznej, to osoba taka ma prawo do wglądu, modyfikacji i żądania zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie. Możliwe jednak, że będzie to powodowało brak dostępu do niektórych funkcji serwisu.
• Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu dokonania procesu obsługi zgłoszenia serwisowego lub kontaktu handlowego.
• Dane podane w formularzach mogą być przekazane podmiotom technicznie realizującym niektóre usługi – w szczególności dotyczy to przekazywania informacji o posiadaczu rejestrowanej domeny do podmiotów będących operatorami domen internetowych (przede wszystkim Naukowa i Akademicka Sieć Komputerowa j.b.r – NASK), serwisów obsługujących płatności lub też innych podmiotów,
z którymi Operator Serwisu w tym zakresie współpracuje.
3. Informacja o plikach cookies.
• Serwis korzysta z plików cookies.
• Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Pliki tego rodzaju zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej,
z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
• Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Operator Serwisu lub podmioty z nim współpracujące.
Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
• tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
• utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
• W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są
w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
• Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
• Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
• Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z Operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów, a także operatorów płatności.
• Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych spółek, aby poznać zasady korzystania
z plików cookie wykorzystywane w statystykach:
Polityka ochrony prywatności Google Analytics
• Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.
• W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/
4. Logi serwera.
• Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.
Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:
• czas nadejścia zapytania,
• czas wysłania odpowiedzi,
• nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
• informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
• adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
• informacje o przeglądarce użytkownika,
• Informacje o adresie IP.
• Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.
• Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.
5. Udostępnienie i powierzenie przetwarzania danych.
• Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych.
• Dane umożliwiające identyfikację osoby fizycznej są udostępniane wyłączenie za zgodą tej osoby.
• Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.
• W zakresie powierzenia przetwarzania danych osobowych Operator Serwisu zawarł pisemną umowę powierzenia przetwarzania danych, w art. 28 i 29 RODO (Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego
i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku
z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), z dostawcą usług hostingowych Smarthost Sp. z o.o. ul. Partyzantów 1, 42-217 Częstochowa, NIP: 5732874847, REGON: 366194822, KRS: 656356

6. Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?
• Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www
• W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową/ system
i postępuj zgodnie z instrukcjami:
Internet Explorer
Chrome
Safari
Firefox
Opera
Android
Safari (iOS)
Windows Phone
Blackberry

Sosnowiec 10.05.2022 r.

Siedziba:
PROMUS Katowice Sp. z o.o.
ul. Społeczna 8A
PL 41-214 Sosnowiec
+48 32 70 69 500+48 32 25 10 031info@promus.katowice.pl
Oddział:
PROMUS Katowice
organizačni slożka
ul. Průmyslova 830
CZ 293-06 Kosmonosy
+420 326 711 500promus@promus.cz
Polityka prywatnościArtykuły
Wszystkie prawa zastrzeżone. Copyright by IKR.
menuchevron-down